Elérhetőségek

Rábapaty Község Önkormányzata

9641 Rábapaty,
Alsópatyi u. 82.
Telefon:
3695360035
E-mail:
rpatypolghiv@petecom.hu

Elérhetőségek

Rábapaty Község Önkormányzata

9641 Rábapaty,
Alsópatyi u. 82.
Telefon:
3695360035
E-mail:
rpatypolghiv@petecom.hu

Elérhetőségek

Rábapaty Község Önkormányzata

9641 Rábapaty,
Alsópatyi u. 82.
Telefon:
3695360035
E-mail:
rpatypolghiv@petecom.hu

MINI BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA RÁBAPATYON

2018. május 07., 11:28
MINI BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA RÁBAPATYON

Európai Uniós forrás segítségével bölcsőde kialakítására került sor Rábapaty községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00025 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

 

 

Rábapaty Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (mini bölcsőde) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló fejlesztés megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett projekt a mini bölcsődéhez való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését tűzte ki célul, hiszen a községben ilyen szolgáltatás jelenleg nem működik.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a felújítással és bővítéssel egy minden igényt kielégítő bölcsőde állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

 

A kedvezményezett neve: Rábapaty Község Önkormányzata

 

A projekt címe: Mini bölcsőde kialakítása Rábapatyon

Megvalósítás helyszíne: 9641 Rábapaty, Alsópatyi utca 76.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 4.– 2018. szeptember 28.

Beruházás összköltsége: 50 000 000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A mini bölcsőde kialakítása új épület építésével kerül kialakításra. A projektben környezetkímélő, megújuló energia hasznosítására alkalmas rendszer kiépítése tervezett, ennek keretében napelem kerül elhelyezésre az épületen a korábban felhelyezett napelemeket kiegészítve.

A tervezett épületrész mögött elkerített módon kialakítható a szükséges méretű játszóudvar.

Az új épület a melegítőkonyhához csatlakozik. Az óvodai étkeztetés forgalma változatlan marad, a bővítményhez tejkonyha, mosogató, edénytároló és badella mosó kerül kialakításra.

Szintén kialakításra kerül a csoportszobákhoz félig fedett játszóterasz, ahonnan a játszóudvarba lehet jutni. A keleti homlokzat előtti burkolt területén akadálymentes parkolót kerül elhelyezésre, innen a földszint akadálymentesen megközelíthetővé és az épület bejárhatóvá válik.

Az új, bölcsődei szolgáltatáshoz kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul.

 

További információ kérhető:

Dugovics Balázs István, polgármester

+36 95 360 035

 

Letölthető verzió:

Sajtóközlemény


« Vissza az előző oldalra!


Rábapaty Község Önkormányzata - Magyar